Eerste Doornse Schoolhockeydag groot succes!

12-10 Nieuws
Nieuwsblad De Kaap 11 oktober 2023

Dat schoolvoetbaltoernooien al sinds mensenheugenis bestaan is bekend, maar de Doornse Hockeyclub (DHC) heeft een lokale primeur te pakken met de organisatie van het Schoolhockey Toernooi. En met recht mag worden gesproken van een groot succes. Zelden was het op de kunstgrasvelden van de hockeyclub zo druk als op woensdag 4 oktober.

Liefst 260 kinderen van vier verschillende scholen lieten hun kunsten zien: De Kameleon, De Sterrenboog en de Nicolaasschool uit Doorn en de Piet de Springerschool uit Langbroek waren vertegenwoordigd. In totaal schreven 38 teams zich in, van wie het overgrote deel nog relatief onbekend was met de hockeysport. "En dat is eigenlijk het allermooiste,” zegt Willem de Boer, voorzitter van DHC. "Het voelt als een prachtige kans om zoveel kinderen kennis te laten maken met hockey, zodat ze zelf kunnen ervaren hoe leuk de sport is. Wij zijn supertrots dat we de gastclub mogen zijn van zo’n geweldig evenement.”

De wedstrijden werden vol overgave gespeeld en al snel kleurden 260 rood aangelopen koppies het sportpark aan de Wijngaardsesteeg. Onder de aanmoediging van tientallen enthousiaste supporters kroonden drie teams zich aan het eind van de middag tot winnaar. En daarbij bleek de Nicolaasschool de grote triomfator: In alle drie leeftijdscategorieën won een team van die school. Bij de jongste deelnemers (Groep 3/4) trokken de "Super Boys” aan het langste eind. In de categorie Groep 5/6 was "De Ballende Bende” de beste, terwijl "Team Girly’s” de gouden medaille pakte bij Groep 7/8. 

Maar het is zoals met de Olympische gedachte: Meedoen was veel belangrijker dan winnen. En voor alle spelers en speelsters die tóch voor het resultaat gaan: Volgend jaar komt er een herkansing. Want daarover bestaat, na het grote succes van deze eerste editie, geen enkele twijfel. Het schoolhockeytoernooi is een blijvertje.

Zeker wanneer de partners van het toernooi hun goede werk voortzetten. Jumbo Supermarkt sponsorde alle tassen met krentenbollen en pakjes drinken en plattelandswinkel De Achterdijk & Landrust zorgde voor appels voor alle deelnemers. Een subsidie uit het landelijke Sportfonds zorgde voor het laatste financiële zetje, waardoor voor alle spelers en speelsters bitjes en extra sticks konden worden gekocht.

Kinderen die enthousiast zijn geworden over de hockeysport en zich willen aansluiten bij de Doornse Hockeyclub, kunnen zich opgeven via de website van de club www.hcdoorn.nl

Zie hier ook het artikel in De Kaap: 


Eerste Doornse Schoolhockeydag groot succes - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug
 
12-10-2024 Algemeen