Vrijwilligers


Hockeyverenigingen draaien voor een groot deel op het vrijwilligerswerk van de leden. Dat is niet alleen leuk en goed voor de sfeer maar het houdt ook de contributie laag. De Doornse hockeyclub heeft daarom gekozen voor een "actief lidmaatschap” waarbij leden en ouders vrijwilligerstaken op zich nemen. 

Het verdelen van die taken wordt zo min mogelijk vanuit het bestuur, maar juist vanuit de teams gedaan.  


Teamtaken

Eind juni komen de ouders van jeugdleden met het nieuwe team bij elkaar op een zogenoemde "Witte Rook Sessie” om de verschillende taken onderling te verdelen.   Denk hierbij aan de volgende taken:

-       coach en manager

-       evenementen (leuke activiteiten met het team organiseren, D got Talent, enz)

-       veilig sportklimaat (alert zijn op fanatieke ouders en spelers, relatie met trainer/coach, shake hands, samen met tegenstander limo drinken)

-       spelbegeleiding (bij JJ) / arbitrage 

-       bardiensten 

-       coördinatie zaalhockey

-       materiaal verantwoordelijke

-       enz 


Ouders vullen gezamenlijk dit formulier in en leveren het in als alles is ingevuld.  


Clubtaken

Naast teamtaken, zijn er ook een clubtaken: zo’n 25 commissies waarbinnen vrijwilligers verschillende taken voor de club vervullen. Een project oppakken binnen een commissie is een goede manier om betrokken te blijven bij de club als geheel en om nieuwe mensen te leren kennen.  Daarbij: vrijwilligers zijn voor de club essentieel om goed te kunnen blijven draaien. Vacatures binnen commissies vind je regelmatig terug op de nieuwspagina van site en app of op de facebookpagina van de club.