Jongste jeugd

 

Proeftraining

Wil je weten of hockey ook iets voor jou is? En vind je het leuk om een keer vrijblijvend met ons mee te trainen? Meld je dan nu aan voor een proeftraining! Op woensdagmiddag (alle teams) en vrijdagmiddag (vanaf de O9-teams) traint de Jongste Jeugd onder begeleiding van ervaren jeugdtrainers.

Wij hopen je snel bij een van onze trainingen te zien!

Heb je vragen mail [email protected]

Teamindeling

Kabouters en O7-jeugd (voorheen TrainingsgroepF; basisschoolgroep 1, 2 en 3)
Kinderen zijn vanaf 4 jaar van harte welkom bij ons om te komen hockeyen. De allerjongsten kunnen bij ons al meedoen met de Kabouters (groep 1 en 2 van de basisschool) of TrainingsgroepF (groep 3 van de basisschool). Hier laten wij ze spelenderwijs kennismaken met de hockeysport. Tevens is dit een mooie manier voor jonge kinderen om in teamverband te leren sporten en samen een hoop plezier te beleven! Meteen vanaf het begin zal er gebruik gemaakt worden van hockeysticks. In verband met de veiligheid, zijn een mondbitje en scheenbeschermers voor alle groepen verplicht. De sticks zijn te leen op de club.

O8-jeugd (basisschoolgroep 4) - voorheen F
Vanaf deze leeftijd starten de teams met het spelen van wedstrijden. Dit betekent trainen op woensdagmiddag en wedstrijden op zaterdagochtend. Ook worden de teams gesplitst in jongens- en meisjesteams.

O9-jeugd, 6-tallen (basisschoolgroep 5) - voorheen 6E
Bij de 6-tallen wordt op een kwartveld gespeeld en speelt ook een keeper mee. De keeper wordt per wedstrijd gewisseld waardoor iedere speler aan bod komt. Op de woensdag voor de wedstrijd is er voor die speler keeperstraining. Naast de woensdagmiddag hebben de 6-tallen de mogelijkheid om ook op vrijdag op het veld te trainen. Ook kunnen de spelers zich aanmelden voor de zaaltraining tijdens de winterstop (nog geen zaalwedstrijden).

O10-jeugd, 8-tallen (basisschoolgroep 6) - voorheen 8E
De 8-tallen spelen op een half veld en trainen twee keer per week. Nieuw tijdens de wedstrijden is dat bij strafcorners maskers gedragen worden. 
Tijdens de winterstop kan worden doorgetraind in de zaal en worden ook zaalwedstrijden gespeeld.

Hierna stroom je door naar de junioren O12-jeugd en speel je op een heel veld 11 tegen 11.

Kleding/bescherming

Voor de trainingen en eventuele wedstrijden heb je het volgende nodig:

  • Hockeystick (voor Kabouters en O7 te leen van de club)
  • Scheenbeschermers
  • Gebitsbeschermer
  • Trainingsoutfit
  • Kunstgras hockeyschoenen (Kabouters en O7: buiten sportschoenen)
  • Wedstrijdtenue (vanaf O8-jeugd)


Rol ouders

Vanaf de O8-jeugd worden op zaterdag (vaak in de ochtend) wedstrijden gespeeld. Hiervoor is hulp van de ouders nodig. Nadat de teamindeling in juni bekend gemaakt is, komen de ouders van het nieuwe team bij elkaar in de zogeheten witte-rooksessie. Samen worden de taken verdeeld. Denk onder andere aan het coachen van het team, spelbegeleiding, rijden naar de wedstrijden, teammanager, ondersteunen bij trainingen (die gegeven worden door de jeugdtrainers), bardienst, etc. Om een team te begeleiden is geen hockey-ervaring nodig. Het gaat om het plezier en het teamgevoel. Wel is het handig iets te weten/te leren over de basisspelregels op het veld. Lees hier de spelregels die gelden voor de Jongste Jeugd.

De Doornse hockeyclub werkt met een digitale omgeving (LISA) waarin alle informatie te vinden is over trainingen en wedstrijden. Met behulp van het lidnummer kun je je aanmelden voor LISA. Voor vragen over LISA kun je contact opnemen met de ledenadministratie.

 

Contributie

Op deze pagina vind je alles over de hoogte en betaling van de contributie.


Inschrijven

Ben je enthousiast geworden en wil je je meteen inschrijven? Meld je dan aan via het inschrijfformulier.

Kabouters en TrainingsgroepF kunnen het hele jaar door instromen. Vanaf de O8-jeugd wordt in juni de teams voor het nieuwe seizoen ingedeeld. Probeer je voor deze maand aan te melden. Mocht dit niet lukken, dan ben je ook zeker van harte welkom. Het is dan afhankelijk van de al bestaande team

grootte of je direct kan meedoen met de wedstrijden of tijdelijk eerst als trainingslid gezellig meedoet.

Contact Jongste Jeugdcommissie

De Jongste Jeugdcommissie is het aanspreekpunt voor alle ouders en coaches van onze jongste jeugd leden.

Kijk op de contactpagina voor de taakverdeling. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: [email protected].